گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

گاهی بالا رفتن سن دلیلش می شود و گاهی بارداری و شرایط خاص ناشی از آن؛ اما فشار خون شما همیشه تابع این دو عامل نیست. کم نیستند آدم هایی که در اوج جوانی گرفتار نوسان های فشارخون و...

داروی فشارخون شما در میوه فروشی است!

blood_pressure_1

گاهی بالا رفتن سن دلیلش می شود و گاهی بارداری و شرایط خاص ناشی از آن؛ اما فشار خون شما همیشه تابع این دو عامل نیست. کم نیستند آدم هایی که در اوج جوانی گرفتار نوسان های فشارخون و مشکلات ناشی از آن می شوند و گاهی چاره ای جز مصرف مادام العمر دارو برایشان باقی نمی ماند. اگر شما هم به افت و نوسان موقت یا دایم فشارخون دچار شده اید و هنوز مشکل تان بالا نگرفته است، می توانید از داروهای طبیعی برای کنترل وضعیت تان کمک بگیرید. البته این را هم بدانید که میوه ها و داروهای طبیعی در عین تاثیرگذار بودنشان نمی توانند صددرصد مشکل شما را حل کنند و با توجه به مزاج شما و زمینه ایجاد فشار خون، میزان تاثیرگذاری آنها تغییر می کند. دکتر علیرضا عباسیان، متخصص طب سنتی درباره گروهی از میوه ها و خوراکی هایی که به افت فشار خون کمک می کنند، توضیحات لازم را می دهد.

خوراکی جایگزین دارو نیست

زمانی میوه ها اثرگذار هستند که با تنوع مصرف شوند. یعنی نباید هر کدام از آنها بیش از دو بار در هفته مصرف شوند چرا که خود این مسئله می تواند باعث بروز بیماری دیگری شود. ضمن اینکه این خوراکی ها جایگزین دارو نیستند، یعنی نباید کسی سرخود دارویش را قطع کرده و خیال کند با خوردن این میوه ها فشارش پایین می آید. افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند باید داروهایی را که برای شان تجویز شده است، به موقع و طبق نظم مشخص مصرف کنند و در کنار دارو از این میوه ها و خوراکی ها بخورند. این روش به مرور زمان فشار خون را پایین می آورد. اگر پزشک معالج این مسئله را تایید کند، آن وقت دوز داروی فشار را کم خواهد کرد و حتی شاید تشخیص بدهد که می شود دارو را قطع کرد، اما هر تغییری در مصرف دارو با تشخیص پزشک متخصص صورت می گیرد و بس.

آلبالو

از نظر طب سنتی آلبالو طبع سرد و خشک دارد و برای کسانی که طبع گرم دارند و در عین حال دچار فشار خون بالا هستند، میوه خوب و مفیدی به شمار می آید. گرم مزاج ها را از رنگ رخ شان می شود شناسایی کرد؛ اغلب کسانی که صورت پر خون و سرخ رنگی دارند گرم مزاج هستند.

چقدر آلبالو بخوریم؟

می توانید روزانه نصف یک لیوان آلبالو را به شکل دلخواه مصرف کنید، اما بیشتر و کمتر از آن توصیه نمی شود. بهتر است آلبالو را به صورت خام مصرف کنید. آلبالویی که در غذایی مثل آلبالوپلو تهیه می شود، درواقع پخته شده است، بنابراین راه دیگری که مطابق میل تان باشد، برای مصرف آلبالوی خام پیدا کنید.

چه کسانی نباید آلبالو بخورند؟

آلبالو برای افرادی که سردمزاج هستند، بدن لاغری دارند، پوست شان سفید و رنگ پریده است، سن شان بالاست، بدن شان خشک است، خوراکی مناسبی برای کاهش فشار خون به حساب نمی آید. این دسته از افراد نباید آلبالو بخورند، چون برایشان مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.

آناناس

آناناس میوه مناطق استوایی است و از نظر طب سنتی طبع گرم و تری دارد. برای این میوه استوایی خواص زیادی برشمرده شده از جمله اینکه خاصیت ترمیمی دارد و ضدالتهاب است. معمولا برای کسانی که عمل جراحی انجام داده و طی عمل، خون از دست داده اند، خوردن روزانه آناناس تجویز می شود. آناناس در کاهش میزان فشار خون هم موثر واقع می شود.

چقدر آناناس بخوریم؟

مبتلایان به فشار خون بالا می توانند در یک روز و در دو نوبت صبح و شب، دو تا سه اسلایس آناناس میل کنند. ترجیح بر این است که میوه آناناس به شکل طبیعی و تازه مصرف شود، اما در غیر این صورت هم می شود سراغ کمپوت های آناناس رفت که اسلایس های یک اندازه و آماده ای دارد.

چه کسانی نباید آناناس بخورند؟

افرادی که دموی مزاج هستند، نباید آناناس بخورند چون آناناس خودش طبع گرم و تر دارد و در دموی مزاج ها باعث بروز مشکلات بعدی می شود. برای این دسته افراد خوراکی های دیگری توصیه می شود که با مزاجشان سازگار است.

انار

انار به سه قسمت تقسیم می شود؛ انار ترش که شبیه آلبالو طبع سرد و خشک دارد و در افرادی که مجاز به خوردنش هستند اثر کاهش خونی بهتری دارد، انار شیرین که باعث تقویت معده می شود و انار ملس که همان انار ترش و شیرین است. پیشنهاد می شود به منظور کاهش فشار خون، از انار ملس استفاده شود.

چقدر انار بخوریم؟

مبتلایان فشار خون بالا می توانند روزانه یک لیوان انار دانه شده بخورند، اما این دسته افراد باید توجه داشته باشند که انار را همراه نمک و سایر افزودنی ها (مثل گلپر) میل نکنند چون خود نمک عامل بالا رفتن فشار خون به شمار می آید و مصرف آن با انار، اثر مثبت انار را خنثی می کند.

چه کسانی نباید انار بخورند؟

کسانی که علاوه بر فشار خون بالا دچار بیماری دیابت هستند، از خوردن انار شیرین خودداری کنند. همچنین کسانی که به بیماری های اعصاب مبتلا هستند، نباید انار ترش بخورند. افرادی که ام اس دارند هم باید از خوردن انار ترش پرهیز کنند. بعضی ها از گرفتگی رگ های پای شان شکایت می کنندکه خوردن انار ترش برای این گروه هم مناسب نیست.

انجیر

همیشه بر این نکته تاکید می شود که میوه نمی تواند جایگزین غذا شود اما این قاعده استثنا هم دارد؛ انجیر از معدود میوه هایی است که به تنهایی غذا به حساب می آید. انجیر ملین است و به درمان نوع به خصوصی از فشار خون که بر اثر یبوست ایجاد می شود، کمک فراوانی می کند. از منظر طب سنتی طبع انجیر، طبع گرم و تر است و انجیر تازه رطوبت بیشتری دارد. البته لازم است بدانید اثر کاهش دهندگی انجیر در مقایسه با آلبالو، آناناس و انار کمتر است.

چقدر انجیر بخوریم؟

انجیر جزء میوه هایی است که می شود آن را به مقدار زیاد مصرف کرد. به طور خاص کسانی که در اثر یبوست به فشار خون بالا دچار شده اند، می توانند روزانه پنج الی هفت دانه انجیر بخورند. اگر انجیر خشک باشد، شب قبل همین تعداد انجیر را در آب بخیسانید و صبح فردا به صورت ناشتا همراه آب میل کنید.

چه کسانی نباید انجیر بخورند؟

انجیر را تقریبا همه می توانند بخورند و محدودیت خاصی ندارد، تنها کسانی که علاوه بر فشار خون دچار چاقی یا اضافه وزن هستند، نباید انجیر بخورند چون این میوه خاصیت چاق کنندگی دارد و برای افراد چاق مناسب نیست.

به

«به» طبع معتدل رو به گرمی دارد. با وجود خواص مثبت فراوانی که دارد، کمتر مورد مصرف مردم قرار می گیرد. «به»، مقوی عضلات قلب و معده است و فشار خون را کاهش می دهد، از این جهت مصرف روزانه دمنوش آن به مبتلایان فشار خون بالا توصیه می شود. باید این میوه را خوب بشویید و بعد خرد کنید و بگذارید خشک شود.

چقدر «به» بخوریم؟

روزانه دو قاشق مرباخوری از میوه خشک شده «به» را با یک و نیم لیوان آب جوش دم کنید و بنوشید. همچنین می توانید در صورت تمایل از میوه «به» هم میل کنید، یعنی هم به صورت دمنوش و هم به شکل خام و مثل میوه های دیگر مورد مصرف قرار می گیرد.

چه کسانی نباید «به» بخورند؟

افرادی که به اصطلاح ترش می کنند، نباید «به» بخورند، همچنین کسانی که بر اثر یبوست به فشار خون بالا مبتلا شده اند، باید از خوردن «به» پرهیز کنند چون ممکن است باعث اختلال در دستگاه گوارش شان شود.

پسته

مغزهایی که آجیل را تشکیل می دهند غالبا باعث سیری می شوند و درنهایت به کاهش وزن کمک می کنند. این مغزها هضم آسانی دارند و معده را تقویت می کنند.

چقدر پسته بخوریم؟

پسته یک میان وعده بی خطر است و مصرف روزانه یک پیاله پسته خام فشار خون را پایین می آورد، اما توجه داشته باشید که پسته شور چنین خاصیتی ندارد و نتیجه عکس می دهد، چون نمک باعث بالا رفتن فشار می شود .

چه کسانی نباید پسته بخورند؟

اگر به ضعف و نارسایی کبد مبتلا هستید یا اینکه از نقرس و دیابت یا ناراحتی کلیه رنج می برید، بهتر است خیال کنترل فشار خون با پسته را از سر بیرون کنید.

بادنجان

بادنجان جزء غذاهایی است که به آنها مزوره یا شکم پرکن می گویند و دارای طبع سرد و خشک است. بادنجان باعث کاهش فشار خون هم می شود. یک روش مصرف بادنجان، کبابی کردن آن در غذای میرزاقاسمی است. معمولا در میرزاقاسمی همراه بادنجان سیر هم به کار می رود که اثر کاهش دهندگی فشار را تشدید می کند.

چقدر بادنجان بخوریم؟

حداکثر در هفته دو بار می شود بادنجان مصرف کرد،. بعضی ها برای اینکه سرخ شدن بادنجان روغن کمتری بطلبد، بادنجان را در آب نمک می خوابانند. این روش برای افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، بسیار مضر است.

چه کسانی نباید بادنجان بخورند؟

افرادی که از چاقی رنج می برند و اضافه وزن دارند، نباید بادنجان بخورند چون در آماده سازی بادنجان به شکل سالم حتما از روغن استفاده می شود و این روغن برای افراد چاق مضر است.

18 مهر 1394   |   1823 بازدید