گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

پایتون در سال 1991 توسط خودو فان رسوم به دنیای برنامه‌نویسی وارد شد. نام پایتون از برنامه مورد علاقه ی سازنده ی آن مونتی پایتون که یک برنامه ی کمدی انگلیسیبود گرفته شده است.پایتون...

زبان برنامه نویسی پایتون

 new  

پایتون در سال 1991 توسط خودو فان رسوم به دنیای برنامه‌نویسی وارد شد. نام پایتون از برنامه مورد علاقه ی سازنده ی آن مونتی پایتون که یک برنامه ی کمدی انگلیسی بود گرفته شده است.پایتون یک زبان اسکریپتی و بسیار قدرتمند و گسترده است که به‌منظور پر کردن شکاف‌های موجود در دنیای برنامه‌نویسی و ارائه راهکاریی به‌منظور نوشتن اسکریپت‌هایی که فرآیند انجام یکسری از کارهای روتین‌ خسته‌کننده را به ‌طور خودکار اجرا کنند طراحی شده است. پایتون ذاتا یک زبان شی گراست و از ویژگی های پیشرفته شی گرایی چون وراثت – چند شکلی – سربار گزاری عملگر و … پشتیبانی می کند. پایتون یک زبان اسکریپتی است که نیازی به کامپایل کردن فایل ها ندارد یعنی در حالت معمول به فایل اجرایی تبدیل نمی شود بلکه یک ماشین مجازی(مفسر پایتون) فایل کد را خوانده و همزمان آنها را تفسیر کرده و اجرا می کند .بنابراین به دلیل اسکریپتی بودن پایتون شما می توانید یک برنامه را در ویندوز نوشته و سپس آن را بدون تغییر روی لینوکس یا مکینتاش یا هر سیستم عامل و سخت افزار دیگری که پایتون روی آن نصب باشد اجرا کنید . از آنجایی که پایتون با زبان پورتابل C نوشته شده می تواند به صورت مجازی بر روی هر سیستمی کامپایل و اجرا شود

تفاوت عملکرد کامپایلر و مفسر
یک کامپایلر (در زبان‌های کامپایل‌شده) تمامی سطرهای سورس کد برنامه را به صورت یکجا خوانده و سپس با ساخت یک فایل جدید و مستقل از سورس کد با نام «کد مقصد یا آبجکت کد» (Object Code) یا فایل اجرایی (Executable) عمل ترجمه به زبان ماشین را پایان می‌بخشد. برنامه حاصل از کامپایلر توانایی هر چند بار اجرا در رایانه مقصد، بدون نیاز به کامپایل دوباره را دارد، اما فاقد حمل‌پذیری بوده و کاربر نهایی نیز به هیچ عنوان توانایی دسترسی به سورس کد برنامه و تغییر یا ویرایش آن را نخواهد داشت. اما یک مفسر (در زبان‌های تفسیر‌شده) سورس کد برنامه را به صورت سطر به سطر می‌خواند و هر سطر را به صورت جداگانه به زبان ماشین ترجمه و سپس بلافاصله آن را اجرا می‌کند. به این صورت که هنگامی یک سطر در حال اجراست در همان لحظه سطر بعدی در حال ترجمه به زبان ماشین می‌باشد. برنامه‌های نوشته شده با زبان‌های برنامه‌نویسی تفسیر‌شده برای هر بار اجرا در رایانه هدف نیاز به تفسیر دوباره دارند. این تفاوت عملکرد گرچه باعث کاهش سرعت اجرای برنامه‌های تفسیر‌شده نسبت به برنامه‌های کامپایل‌شده می‌شود ولی خواندن سطر به سطر کدها در مفسر علاوه بر قابلیت تشخیص خطای بهتر، این امکان را بوجود می‌آورد که هر کاربری بتواند حتی در زمان اجرای برنامه سورس کد را ویرایش و تغییر دهد؛ این دسته از زبان‌ها در مواقعی که پیوسته نیاز به افزودن ویژگی‌های متفاوت به برنامه است بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

کاربردهای زبان پایتون

پایتون یک زبان برنامه‌نویسی چندمنظوره و شی‌گرا است که برای توسعه سایت‌های پویا، تحلیل داده‌ها و نوشتن برنامه‌های دسکتاپ می‌توان از آن استفاده کرد. اما اساسی‌ترین کاربرد پایتون در ارتباط با اسکریپت‌نویسی و خودکارسازی است. پایتون در ارتباط با وب سرویس‌ها و توابع RESTful نیز به کار گرفته می‌شود. از جمله کاربردهای زبان پایتون می توان برنامه نویسی سیستمی – رابط کاربری (gui) – کامپوننت – برنامه نویسی اینترنت – برنامه های عددی و محاسباتی – برنامه های پایگاه داده – پردازش تصویر – هوش مصنوعی – اشیا توضیع شده – شبیه سازی – روباتیک – برنامه نویسی موبایل – امنیت و شبکه و … نام برد.

ویژگی های زبان پایتون

شی گرا بودن
به دلیل این ویژگی امکان استفاده از کدهای نوشته شده در زبان ها ی دیگری مثل سی پلاس پلاس و جاوا وجود دارد در حقیقت کار چسباندن قطعات کد جدا و نوشتن بدنه ی اصلی به عهده ی پایتون است.


رایگان بودن
یکی دیگر از ویژگی های پایتون Opensourc بودن آن است که بصورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارد.


قابلیت حمل
به دلیل نوشته شدن پایتون با زبان سی ، می تواند به صور ت مجازی روی هر پردازش گری اجرا شود.


درونی سازی و گسترش
پرکاربرد ترین و قوی ترین ویزگی پایتون است . شما می توانید قطعه کد را در زبانی مثل سی پلاس پلاس و جاوا نوشته سپس از آن در برنامه نوشته شده با پایتون استفاده کنید و یا می توان از توابع کتابخانه ای و کامپوننت هایی چون API COM استفاده کرد و همچنین می توان از کدهای پایتون در زبان های دیگر استفاده کرد .(درونی سازی)


سهولت یادگیری واستفاده
از نظر یادگیری این زبان یکی از ساده ترین زبان ها برای یادگیری است.
این زبان نیازی به کامپایلر ندارد و شما می توانید بعد از نوشتن کد با یک خط دستور را اجرا کنید.
زبان پایتون بسیار شبیه به زبان انسان است.
برنامه Hello World را که اولین برنامه ساده می باشد را در دو زبان C و Python مقایسه کنید :

int main()
{
printf("Hello World ");
return 0;
}

اما بوسیله پایتون در یک فایل متنی بنویسید.

print "Hello World !!"

و با دستور python hi.py آن را اجرا کنید . 

21 خرداد 1397   |   1336 بازدید