گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

تعریف دوربین های تحت شبکه دوربین های مداربسته تحت شبکه یا Internet protocol camera که با نام اختصاری دوربین مداربسته IP شناخته می شوند ، نوعی ازسیستم های دوربین های مداربسته می...

دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP

TIANDY-CAMERA

تعریف دوربین های تحت شبکه

دوربین های مداربسته  تحت شبکه یا Internet protocol camera که با نام اختصاری دوربین مداربسته IP شناخته می شوند ، نوعی از سیستم های دوربین های مداربسته می باشند که بر خلاف دوربین های مدار بسته آنالوگ از اینترنت برای فرستادن و دریافت اطلاعات استفاده می کنند. در اصطلاح عمومی به دوربین هایی که تصویر را از طریق اینترنت ارسال می کنند، “وب کم” گفته می شود ولی دوربین هایی که مصرف نظارتی و امنیتی داشته باشند با نام دوربین های مدار بسته IP یا “نت کم” شناخته می شوند.

یک سیستم دوربین مداربسته IP شامل تعدادی دوربین های مداربسته است که به شبکه اینترنت متصل هستند. یک دستگاه برای دریافت تصاویر ضبط شده و صفحه نمایشگر تصویر نیز لوازم جانبی سیستم دوربین مدار بسته IP هستند. دوربین ها دارای کیفیت متفاوتی هستند که معمولا در کیفیت 0.3 (رزولوشن VGA تا 29 مگاپیکسل ) در دسترس هستند.اما امروزه مصرف مردم به سمت دوربین های مدار بسته با کیفیت تصویر بالا مثل 720p و 1080p کشیده شده است.

سیستم امنیتی دوربین مدار بسته برای هر کسب و کار و سازمانی ضروری است. انواع مختلفی از دوربین مداربسته در بازار وجود دارد. باید بر اساس مکان و کاربری، نوع مناسبی از دوربین مداربسته را انتخاب و خریداری کرد. دوربین های مداربسته ویژگی ها، انواع و تنظیمات متفاوتی دارند. از این رو انتخاب نوع متناسب با کاربری مورد نظر بسیار مهم است.توصیه می شود قبل از خریداری دوربین ابتدا محل توسط کارشناسان آن شرکت بازدید شده و با نظر کارشناسان اقدام به خرید نمایید.

تاریخچه دوربین های تحت شبکه 

 اولین دوربین های مداربسته IP در سال 1996 توسط کمپانی Axis معرفی شدند. این دوربین های اولیه قادر به تصویربرداری و ارسال تصویر هم زمان نبودند، بلکه در فواصل زمانی 17 ثانیه، عکس هایی را از محل مورد نظر گرفته و از طریق اینترنت ارسال می کردند. این دوربین ها انتقال اطلاعات آن به جای سیستم های آنالوگ بر مبنای پروتکل های شبکه صورت می گرفت. از آنجایی که این پروتکل ها محدودیت های تصویری سیستم های مداربسته آنالوگ را کاهش می داد این سیستم با استقبال زیادی رو به رو شد جالب است بدانید که این دوربین ها در ابتدا با هدف توریستی مورد استفاده قرار گرفتند. شرکت Axis از وب سرور اختصاصی OSYS برای انتقال تصویر استفاده می کرد. در اواخر ۱۹۹۹ این شرکت اقدام به استفاده از ورژن‌ های خاص لینوکس برای راه‌ اندازی دوربین‌ های خود کرد. این دوربین‌ها براساس استانداردهای HTTP و RTSP طراحی گردیده بود و از استانداردهای IP و شبکه برای ارسال تصاویر در قالب اطلاعات (Data) استفاده می‌کرد.تنها دلیل جایگزین نشدن کامل سیستم مداربسته آنالوگ با سیستم تحت شبکه بالاتر بودن قیمت آن بود.اما استفاده از دوربین‌های تحت شبکه به علت بالا رفتن قابلیت‌های آنها نسبت به گذشته روز به روز درحال افزایش است.

 

اجزای سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مداربسته شبکه : وظیفه تصویر برداری یا تولید تصاویر دیجیتال را برعهده دارد.

دستگاه NVR یا سرور:  سرور مرکزی سامانه دوربین مداربسته است و تصاویر را دریافت کرده، ضبط می‌ کند یا به نمایشگر انتقال می‌ دهد. در مقابل دستگاه DVR سروری است که برای دوربین های مداربسته آنالوگ کاربرد دارد.

tiandy-NVR

هارد دیسک : داخل دستگاه NVR نصب شده و وظیفه ضبط تصاویر را بر عهده دارد. میزان ضبط NVR به اندازه ظرفیت هارد آن وابسته است.

منبع تغذیه دوربین‌ ها:  ولتاژ برق شهر را به ۱۲ ولت تغییر می‌ دهد تا امکان تغذیه دوربین‌ ها فراهم شود.

سوییچ شبکه: سوئیچ شبکه برای پیاده‌ سازی شبکه‌ ای از دوربین‌ های مداربسته که دست کم دو دوربین یا بیشتر را شامل می‌ شود، الزامی است. سوییچ در واقع نقش انشعاب دهنده را در این سامانه بازی می‌ کند.

کابل شبکه:  وظیفه انتقال اطلاعات بین دوربین‌ ها و شبکه را برعهده دارد.

کابل برق: وظیفه انتقال برق از منبع تغذیه تا دوربین را برعهده دارد. در صورتی که دوربین‌ ها به صورت POE (برق در بستر شبکه) در این روش تغذیه شوند نیازی به استفاده از کابل برق نخواهد بود و کابل شبکه موجود نقش انتقال دهنده برق را نیز ایفا خواهد نمود.

اتصالات شبکه:  شامل ملزومات مورد نیاز برای اتصال کابل ها به تجهیزات مانند سوکت شبکه و … است.

 

نحوه عملکرد سیستم های تحت شبکه

چنانچه در بالا مطالعه کردید ، در سیستم های  دوربین مداربسته تحت شبکه ارتباط قسمت های مختلف سیستم به وسیله شبکه های کامپیوتری برقرار می شود. هر دوربین در این سیستم دارای یک سیستم عامل کوچک است که به آن امکان ورود مستقل به محیط شبکه را می دهد. تجهیزات ضبط نیز می توانند به صورت مستقل در سیستم، تصاویر را دریافت و ضبط کنند. این موضوع انعطاف پذیری بسیار بالایی به سیستم های دوربین مداربسته تحت شبکه داده است.

  IP

دلیل گران قیمت بودن تجهیزات سیستم های تحت شبکه

دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای یک سیستم عامل داخلی هستند که امکان اتصال مستقل آنها به شبکه های کامپیوتری را فراهم می کند. در واقع دوربین های شبکه یک کامپیوتر کوچک در درون خود دارند که این سیستم عامل بر روی آن اجرا می شود. این موضوع باعث افزایش قیمت دوربین های تحت شبکه شده است.

 

زمان مناسب جهت خریداری و نصب دوربین های تحت شبکه

در صورتی که هزینه های مالی سیستم مداربسته برای شما مهم نیست پیشنهاد می شود همیشه از سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده کنید. اما در صورتی که به دنبال کاهش هزینه های سیستم مداربسته خود هستید استفاده از سیستم مداربسته آنالوگ نسل جدید می تواند نیاز شما را تا حد زیادی پوشش دهد.

30 مرداد 1397   |   1531 بازدید