گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

کیفیت بزرگترین مزیت یک سیستم دوربین مداربسته مگاپیکسلی داشتن تصاویر با وضوح بسیار بالاتر است . امروزه دوربین‌های دیجیتال از 0.1 مگاپیکسل تا ۵ مگاپیکسل متغیر هستند و این وضوح...

مقایسه دوربین های IP و آنالوگ

IP

کیفیت

بزرگترین مزیت یک سیستم دوربین مداربسته مگاپیکسلی داشتن تصاویر با وضوح بسیار بالاتر است . امروزه دوربین‌های دیجیتال از 0.1 مگاپیکسل تا ۵ مگاپیکسل متغیر هستند و این وضوح توسط دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه (NVR) حفظ می‌شود . این بدین معنی است که هنگام پخش فیلم‌های ضبط شده و گرفتن عکس از آن ، جزئیات دقیقی را خواهید دید . یک سیستم دوربین مدار بسته آنالوگ می‌تواند حداکثر ۷۰۰ TVL ایجاد کند که معادل حدود ۰.۴ مگاپیکسل است.

تکنولوژی قدیمی‌تر دستگاه‌های ضبط تصویر دیجیتال (DVR) بصورت CIF ضبط می‌کنند که حدود یک چهارم از جزئیاتی که از تلویزیون‌های غیر اچ دی قدیمی دریافت می‌کردید را فراهم می‌کنند. دستگاه‌های DVR  امروزی بصورت 4 CIF ضبط می‌کنند که تقریباً همان میزان جزئیات تلویزیون غیر اچ دی را ایجاد می‌کند . برای داشتن وضوحی شبیه به یک تلویزیون اچ دی (با کیفیت بالا) نیاز به یک سیستم دوربین دیجیتال مگاپیکسلی خواهید داشت .
کیفیت دوربین های مداربسته بسیار با اهمیت است به خصوص اگر نیاز به داشتن جزئیاتی مانند تشخیص چهره، برای دیدن آنچه که از انبار یا کشوی پولتان برداشته شده است، داشته باشید . تصاویر با کیفیت پایین برای شناسایی بی فایده بوده و به همین دلیل  به کیفیت دوربین ها باید توجه ویژه داشت . دوربین های دیجیتال ، محدودیت رزولوشن ندارند اما دوربین های مداربسته آنالوگ این محدودیت را داشته و تصاویر مطلوبی ارائه نمی‌دهند. 

 

فاصله و کیفیت تصویر

نکته ای که برتری دوربین های IP را به دوربین های Analog اثبات می کند تاثیر فاصله در کیفیت است. در فواصل طولانی دوربین های مداربسته آنالوگ دارای افت کیفیت تصویر می شوند و تصاویر آنها به شدت کاهش کیفیت پیدا می کند اما این در حالی است که در  دوربین های مدار بسته دیجیتال  کیفیت تصویر بسیار بهتری را به نسبت دریافت خواهید کرد حتی اگر شخص یا دستگاهی که اطلاعات را دریافت می کند در فاصله بسیار دوری قرار گرفته باشد باز هم کیفیت چندان تفاوتی نخواهد داشت . در دوربین های آنالوگ تمام چیزهایی که ضبط می شود ثبت هم می شود . اما این کاری نیست که در دوربین های IP انجام می شود زیرا در دوربین های IP  بحث Zoom کردن و قابلیت های متمرکز شدن بر روی تصویر از مهمترین نکاتی است که برای بالا بردن کارایی تصاویر رعایت می شود. در صورتی که در دوربین های آنالوگ امکان زوم کردن وجود ندارد.

 
 quality   

استفاده از نرم افزارهای پردازش تصویر

استفاده از دوربین های مداربسته تحت شبکه امکان استفاده از نرم افزارهای پیشرفته پردازش تصویر را برای شما فراهم خواهد کرد. این نرم افزارها امکانات متفاوتی مانند شمارش افراد، شناسایی افراد، شناسایی اجسام مشکوک و ... را برای شما فراهم می کند.

 

محدوده تحت پوشش

یک دوربین دیجیتال می‌تواند یک محدوده‌ی بسیار وسیع‌تر از یک دوربین استاندارد مدار بسته آنالوگ را تحت پوشش قرار دهد، برای مثال یک دوربین مگاپیکسلی اغلب می‌تواند به راحتی ناحیه‌ای که نیاز به 4 دوربین آنالوگ دارد را به تنهایی تحت پوشش قرار دهد.

 

جستجوی پیشرفته و قوی

یکی دیگر از مزایای سیستم دیجیتال این است که قابلیت پخش مجدد و جستجوی عملکردی آن بسیار بهتر از پیشرفته ترین سیستم‌های DVR آنالوگ است. یک دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه (NVR) شامل ویژگی‌هایی مانند جستجوی شیء است، اگر یک شیء گم شده باشد می‌توان یک مربع در اطراف فضایی که در آن قرار داشته کشید و پس از آن NVR به طور خودکار فعالیت‌های انجام گرفته در آن محدوده را جستجو می‌کند. برای استفاده از سیستم دوربین مدار بسته برای یک انبار یا یک محیط خرید شلوغ یا رستوران ، کاربران اغلب نیاز به دیدن فیلم‌های ضبط شده دارند. صرفه‌جویی‌های ممکن در زمان (و پول) با استفاده از قابلیت back-end در سیستم دیجیتال می‌تواند تفاوت چشمگیری در سیستم های حفاظتی ایجاد کند .

 

تکنولوژی برتر با استفاده از تکنولوژی بی سیم

یک دوربین دیجیتال را می‌توان به نزدیک‌ترین سوئیچ شبکه متصل کرد که از طریق زیرساخت شبکه‌ی موجود برای ارسال سیگنال ویدئویی به NVR استفاده می‌کند . این بدین معنی است که نصب برخی از سیستم‌های دیجیتال کمتر از سیستم آنالوگ نیاز به سیم کشی دارند. دوربین‌های مدار بسته‌ی آنالوگ نیز نیاز به سیم‌کشی مستقیم به دستگاه DVR دارند که می‌تواند قابلیت نصب آنها در برخی شرایط را محدود کند ( یا فرایند نصب را بسیار گران کند (.
دوربین‌های دیجیتال را همچنین می‌توان به شبکه‌ی بی‌سیم متصل کرد که امکان توسعه‌ی تقریباً نامحدودی را فراهم می‌کند. سیستم‌های دوربین مدار بسته بی‌سیم آنالوگ با مشکلاتی مواجه هستند بخصوص در اثر اختلال در باندهای فرکانس‌های رادیویی که روی آن انتقال می‌یابند. با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی شرکت‌ها در حال ارتقاء سیستم‌های آنالوگ موجود به سیستم دیجیتال هستند.

 

ایجاد شبکه امن

دوربین‌های IP با امکان رمزگذاری، شبکه امنی را فراهم می‌کنند و همچنین تداخل در سیستم‌های IP هیچ مشکلی را به وجود نمی‌آورد وهمین امکان باعث بالاتر بودن قیمت دوربین های IP است. در صورتی که در سیستم های آنالوگ نویز باعث اختلال شده و بر کیفیت تصاویر تاثیر می گذارد.

 

دسترسی از راه دور

دسترسی از راه دور برای آن‌ها امکان‌پذیر است. در واقع نیازی به حضور شما در محل برای چک کردن نیست و از راه دور و از طریق گوشی موبایل هم می توانید دوربین ها را چک کنید. اما در دوربین های آنالوگ حتما باید در محل نصب دوربین حضور داشته باشید تا بتوانید اطلاعات ذخیره شده را بررسی نمایید و یا دوربین ها را کنترل نمایید.

 

هزینه

اگرچه دوربین‌های آنالوگ به طور کلی ارزان‌تر از دوربین‌های دیجیتال هستند ولی در مواردی که یک دوربین دیجیتال می‌تواند جایگزین چندین دوربین آنالوگ شود، تهیه دوربین دیجیتال می‌تواند مقرون به صرفه‌تر باشد. همانطور که قبلا اشاره شد یک دوربین دیجیتال می تواند محدوده ای معادل 4 دوربین آنالوگ را پوشش دهد که با این وجود دوربین های دیجیتال مقرون بصرفه تر از دوربین های آنالوگ می باشند.

 

انعطاف پذیری کلی سیستم

انعطاف پذیری کلی سیستم مداربسته به این معناست که این سیستم پس از نصب چقدر امکان ایجاد تغییرات را برای شما فراهم خواهد کرد. به ویژه در پروژه های بزرگ دوربین مداربسته مطمئنا پس از اجرای کار نیاز به انجام تغییراتی در سیستم وجود خواهد داشت. میتوان گفت سیستم مداربسته آنالوگ تقریبا فاقد هرگونه انعطاف پذیری است. هر تغییر کوچک در سیستم از جابه جایی دوربین ها تا اضافه کردن دوربین نیاز به تغییر در بستر سیستم مداربسته خواهد داشت . درنقطه مقابل در سیستم مداربسته تحت شبکه با توجه به استفاده از سوئیچ ها و سیستم کابل کشی خاص انعطاف پذیری سیستم به مراتب بالاتر خواهد بود. در صورت طراحی درست سیستم انجام تغییرات بنیادی در سطح تغییر محل ضبط یا اضافه کردن کلاینت های بیشتر بدون مشکل صورت خواهند گرفت.

 

  camera

12 شهریور 1397   |   1740 بازدید