گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

یکی از مشکلات سفارش دهندگان وبسایت عدم آشنایی با اصطلاحات رایج در این حوزه است که علیرغم اینکه برای طراحان وب و شرکتها مفاهیمی کاملا شناخته شده هستند، اما مسلما بسیاری از سفارش دهندگان...

یک سوال رایج مشتریان طراحی وب: سایت استاتیک یا سایت داینامیک؟

staticdynamic

یکی از مشکلات سفارش دهندگان وبسایت عدم آشنایی با اصطلاحات رایج در این حوزه است که علیرغم اینکه برای طراحان وب و شرکتها مفاهیمی کاملا شناخته شده هستند، اما مسلما بسیاری از سفارش دهندگان کمترین آشنایی با این مفاهیم ندارند و این باعث می شود توضیحات وبسایت شرکتهای طراحی وب برایشان گنگ و مبهم به نظر برسد. اینجا توضیحی کوتاه داریم درباره تفاوتهای سایتهای استاتیک و داینامیک.

سایت استاتیک یا ثابت (Static Website) :

این سایتها یکبار طراحی می شوند و اطلاعات مورد نیاز در داخل آنها قرار می گیرد و پس از آن برای تغییر در آنها نیاز به یک طراح حرفه ای یا نیمه حرفه ای سایت است. این وبسایتها معمولا بدون برنامه نویسی راه اندازی می شوند و زبان کدنویسی اینگونه از سایتها غالبا HTML و CSS و Java Script هستند. وب سایت های استاتیک قیمت طراحی پایین تری را نیز عمدتا نسبت به سایر سایتها دارند.

معمولا در طراحی وبسایتهای استاتیک دست طراح برای ساختارهای خلاقانه بازتر است، چرا که اصولا همه چیز ثابت است از جمله متون و اندازه تصاویر و همچنین همه عناصر مکان مشخص و ثابتی را دارند در نتیجه می توان برای محل قرار گرفتن هر یک از اجزاء بهترین تصمیم را گرفت.

اما از طرفی نیز عدم امکان ایجاد تغییرات توسط افراد عادی سبب می شود تا امکان بروز رسانی سایت توسط صاحبان و مدیران سایت سلب شود. بنابراین وبسایت های استاتیک (Static) برای افراد، شرکتها و سازمانهایی مناسب است که حداکثر یک یا دو بار در سال نیازمند به تغییر در محتوای سایت هستند.

توصیه شخصا توصیه می کنم هیچوقت سراغ وبسایتهای استاتیک نروید. اگر وبسایت برای شرکت شما اصولا مقوله ای جدی نیست، اصلا سراغ آن نروید! در غیر اینصورت با کمی هزینه بیشتر، سایتی با قابلیت به روز رسانی داشته باشید.

 

سایت داینامیک یا پویا (Dynamic Website) :

اینگونه سایتها معمولا دارای یک  CMSمخفف (Content Management System) به معنای سیستم مدیریت محتوا هستند. محتوای سایتهای داینامیک بعد از طراحی توسط افراد عادی که دسترسی به این سیستم مدیریت محتوای سایت داشته باشند قابل تغییر است. زبان برنامه نویسی وبسایتهای داینامیک می تواند براساس نیاز متفاوت باشد اما عمدتا بر پایه یکی از زبانهای ASP یا Php توسعه می یابند.

در اینگونه از سایتها ابتدا قالب و ساختار سایت توسط طراح ایجاد می شود و سپس محتوا توسط مدیران سایتها به روز رسانی می شود. مانند فرم قراردادی که یکبار توسط فردی ایجاد می شود و توسط افراد دیگری بارها تکمیل می شود. از این رو طراح نسبت به محل قرار گرفتن و اندازه دقیق متون و تصاویر و سایر عناصری که بعدا توسط مدیران سایتها تغییر می کند اطلاع ندارد. بنابراین چاره ای ندارد جز اینکه همه حالات را در نظر بگیرد و اینکار سبب می شود تاحدودی گرافیک وب با محدودیتهای خاصی روبرو باشد و ایجاد ساختارهای خلاقانه مهارت بیشتری می طلبد.

یکی از مزیتهای سایتهای داینامیک این است که هیچ محدودیتی برای ایجاد، تغییر یا حذف مطالب، تصاویر و صفحات و غیره وجود ندارد. با توجه به اینکه در سایتهای پویا از زبانهای برنامه نویسی پیشرفته استفاده میشود امکانات زیادی در آنها قابل ایجاد است مانند ایجاد صفحات و دسته بندیهای مختلف، فرمها و سیستم نظرسنجی. امروزه اکثر وبسایتهای موجود (خصوصا در وب فارسی!) از این نوع هستند.

3 مرداد 1394   |   2024 بازدید