گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

مهم ترین وجه تمایز بازاریابی کارآفرینانه در سه مقوله ی نوآوری، ریسک پذیری و فعال بودن در بازار است. بازاریابی کارآفرینانه خود به شاخه ی مجزا تقسیم می شود. اولین شاخه، کارآفرینی محوری...

تفاوت ها و شباهت های بازاریابی کارآفرینانه و بازاریابی سنتی

مهم ترین وجه تمایز بازاریابی کارآفرینانه در سه مقوله ی نوآوری، ریسک پذیری و فعال بودن در بازار است. بازاریابی کارآفرینانه خود به شاخه ی مجزا تقسیم می شود. اولین شاخه، کارآفرینی محوری (Enrepreneurial orientation) است که مشخصه بارز آن نوآوری و ریسک پذیری است و تمرکز اصلی آن بر تولید کالاها و خدمات جدید در بازار است.

دومین شاخه، بازاریابی محوری (Marketing orientation) است که تاکید بر جمع آوری اطلاعات و کسب رضایت مشتریان دارد. عموماَ بحث شده است که رویکرد اول مناسب بازارهای پر تلاطم و رویکرد دوم مناسب بازارهای با ثبات بیش تر است.

استفاده از فرصت ها و بهره برداری از آن ها، دیگر مشخصه ی بازاریابی کارآفرینانه است که با مؤلفه های ذکر شده در ارتباط است و انعطاف پذیری بالایی را می طلبد. به همین دلیل بازاریابی کارآفرینانه هدف محور نیست و بیشتر فرصت محور است، و این در حالی است که معمولاَ بازار یابی سنتی انعطاف پذیری مناسبی در بهره گیری از فرصت های محیطی ندارد. و اگر هم دارد با کندی بسیار همراه است.

وجه اصلی تفاوت در بازاریابی کارآفرینانه، در نحوه ی تصمیم گیری کارآفرینان برای تعیین استراتژی های بازار یابی است.

برای مثال، شرکت های کوچک و کارآفرینان از منطق امکانگرا (استفاده از امکانات موجود) استفاده می کنند در حالی که شرکتهای بزرگ از منطق تدبیر گرا (استفاده از برنامه و استراتژی) بهره می گیرند.

به عنوان مثال، کارآفرینان معمولاَ از روابط کاری و فردی خود جهت حضور در بازار بهره می گیرند حال آنکه در شرکتهای بزرگ و قدرتمند، اطلاعات بازار، سرمایه های کلان، و برنامه های بلند مدت حرف اول را می زند.

اگر این تفاوتها را بخواهیم در قالب استراتژی های چهار پی    ( ۴p) بیان کنیم باید گفت:

  • محصول:  در حوزه ی محصول تأکید بازاریابی کارآفرینانه بر نوآوری است و تأکید بازاریابی سنتی بر کیفیت است.
  • قیمت : بازاریابی کارآفرینانه بر ارزش ایجاد شده بر مشتری تأکید دارد و نه قیمت، بنابراین با قیمتهای بالاتر هم می تواند در بازار حضور داشته باشد، حال آنکه بازاریابی سنتی بر قدرت خرید مصرف کننده به عنوان یک عامل تعیین قیمت فکر می کند.
  • توزیع : بازاریابی کارآفرینانه معمولاَ بر ابزارهای جدید مثل اینترنت تأکید دارد و بازاریابی سنتی هم چنان بر ابزارهای قدیمی تر.
  • ترویج:  مهم ترین ابزار بازاریابی کارافرینانه، تبلیغات دهان به دهان (Word of mouth) است، در حالی که بازاریابی سنتی بر تبلیغات کلاسیک تمرکز دارد.

 

13 اردیبشهت 1395   |   2194 بازدید