ضرورت به کارگیری خلاقیت در تبلیغات و بازاریابی
امروزه یکی از نیازهای واقعی در عصر دیجیتال به کارگیری خلاقیت در تبلیغات است. شیوه ای که در سالهای اخیر گونه های متفاوت آن آزموده شده و نیازمند خلاقیت و نگاه تازهای است. در حال حاضر باید به این نکته اشاره کرد که مردم شناسی و مشتری مداری و به کارگیری خلاقیت در تبلیغات از اهمیت ویژهای برخوردار است!
اگرچه در این گذر نمیخواهم بحث روانشناسی را پیش گیرم؛ امّا به کارگیری خلاقیت در تبلیغات است که متأسفانه در فن بازاریابی ، از یاد رفته است! کاردانها و فنی های این حرفه از روابط عمومی بالا و خوش رویی و چرب زبانی میگویند در حالی که این حرفه مردم شناسی و مشتری مداری نیاز دارد تا قبل از هر پدیده ناآَشنایی، باید این رویه مورد توجه و دغدغه باشد.
همانطور که اشاره شد به کارگیری خلاقیت در تبلیغات لازم است تا بتوان راهکارهای منسجم و دور از شعار ارایه و تحریر کرد تا به زبانی مشترک و اصولی قانونمدار دست یافت. بازاریابی به لحنی خاص و رویه ای نو و به بکارگیری خلاقیت در تبلیغات نیاز دارد که بتوان مخاطب، مشتری و بیننده را در روند جاری و ساری سوژه قرار داد و ضمن ایجاد فضایی برای جذب، توجه و سلیقه و روح درون را جلب کند تا احساس نیاز مشتری و مخاطب دو چندان شود!
مشتری امروز، مشتری دیروزی نیست که زرق و برق کالا و محصول او را گریبانگیر کند بلکه احساس نیاز و احتیاج است که حاجتمندش میکند، مشتری امروز به بکارگیری خلاقیت در تبلیغات نیاز دارد پس باید دنبال هدفی والاتر و روزنه ای روشن تر بود تا این محیط آسایش و آلایش مهیا شود! شناخت مردم از اولویتها است زیرا با شناخت میتوان به توانمندی رسید و باید ذهن مخاطب و مشتری را ضمن احترام به عقلانیت تسخیر کرد و قدرت تأمل و تأخر را از او گرفت تا به ایده آل رسید!
شناخت شعور و درک مخاطب اهم امور در بازاریابی و تبلیغ است. متأسفانه این عرصه پر شده از غیرحرفه ای ها و فضای بی اعتمادی که در میان زرق و برق راه به جایی نمیبرد! عدم شناخت و نبود اصول از سویی و عدم اطمینان و نبود حصول از طرفی باعث شده که بازاریابی و تبلیغات سکان هدایتگری نداشته باشد و خلاقیت در آن کمرنگ شود و هر دم از این باغ بری میرسد، تازه تر از تازه تری میرسد.
اساس و پایه در هر فن و حرفهای مهندسی مدیریت است که نگاهی نو با به کارگیری خلاقیت در تبلیغات میطلبد! وجه مشترک مردم شناسی و مشتری مداری ایجاد بستری مناسب برای ارایه ایده آل هایی است که بتوان مرز بین خواستن و توانستن را در محدودهای ایستا و دور از توهمات ذهنی القا کرد.
در پایان این نکته ی مهم را یادآور میشوم که در عصر دیجیتال باید نگاه و سلیقه ی مردم را شناخت، فهمید و با روند رو به رشد دیداری و شنیداری به خصوص نسل جدید که نیاز مبرم به فرهنگسازی و توجه به احترام عقلانیتی دارند، بازاریابی و تبلیغات را انجام داد.
باید به این مهم نیز اشاره کرد که به کارگیری خلاقیت در تبلیغات بعنوان صنعتی است که در کشورهای پیشرفته به خود گرفته امّا در ایران هنوز در پیچ و خم علوم و تفکرات بیپایه و بدون هدف و فقط به صرف جذب درآمد بدون مدیریت از آن نام میبرند در حالی که باید صنعتی باشد در خدمت صنایع، محصولات و … که با هدایتگری توانا، دانا و قابل رهنمود شود.
14 اردیبشهت 1395 | 1223 بازدید