گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

هویت دادن به برند از آنجایی اهمیت دارد که امروزه از آن تحت عنوان بازاریابی برونگرا یا تهاجمی یاد می‌شود. به عبارتی تبلیغات و برندسازی یک کانال ارتباطی یک‌طرفه بود که در...

هویت دادن به برند و برندینگ چه اهمیتی دارد؟

brand-worldwide

هویت دادن به برند از آنجایی اهمیت دارد که امروزه از آن تحت عنوان بازاریابی برونگرا یا تهاجمی یاد می‌شود. به عبارتی تبلیغات و برندسازی یک کانال ارتباطی یک‌طرفه بود که در آن شرکت صحبت می‌کرد و مصرف‌کننده تنها گوش می‌داد و پیام‌ها هم بر همین اساس ایجاد می‌شد. اما با معرفی عصر دیجیتال، همه‌چیز برای تمامی کسب‌وکارها در سراسر دنیا تغییر پیداکرده است، البته شاید بهتر باشد بگوییم برای کسب‌وکارهایی که خواهان کسب موفقیت در دنیای امروزی هستند. ما امروزه در عصر دیجیتال، بازاریابی جاذبه‌ای قرار داریم.

قدرت شبکه‌های اجتماعی در هویت دادن به برند

ما همه در رابطه باقدرت شبکه‌های اجتماعی و چگونگی کمک آنها در جمع‌کردن مردم‌به‌دور یکدیگر شنیده‌ایم. آنها تجربیات، نظرات، اخبار و دیگر موضوعات موردعلاقه مردم را به اشتراک می‌گذارند و آغازگر بحث‌های مختلف هستند. این زیرساخت‌ها به‌طور غیرقابل‌انکاری قدرت را از دست سازمان‌ها به دست مردم رسانده‌اند. دیگر عصر و دوره‌اینکه شرکت‌ها و سازمان‌ها در مورد خودشان چیزی بگویند گذشته، بلکه امروز دیگر دوره سخن گفتن مردم در رابطه با خودشان است.

این انتقال قدرت در عمل موجب مرعوب شدن صاحبان کسب‌وکارها شده است و در حقیقت این موضوع یکی از دلایلی است که بر آن اساس برخی از کسب‌وکارها زودهنگام به دوران پایانی خودشان رسیده‌اند. چرا که نقل‌قول‌های منفی در رابطه با این کسب‌وکارها و تعاملات آنها بسیار سریع‌تر از نقل‌قول‌های مثبت بین مخاطبین پخش می‌شود. بنابراین زمانی که یک شرکت رفتاری نامناسب با یک کارمند یا مشتری داشته باشد، شبکه‌های اجتماعی به قربانی این قدرت را می‌دهد که بسیاری از دیگر مشتریان درآمدزا را از آن شرکت دور کنند و پیامدهای شدیدی را به آن تحمیل سازند.

اهمیت هویت دادن به برند در چیست؟

یکی از اساسی‌ترین اصول بازاریابی این است که کسب‌وکارها را وادار به حضور در موقعیت و شرایطی می‌کند که مشتریان آنها در آنجا حضور دارند و شبکه‌های اجتماعی هم به نظر می‌رسد درجایی حضور دارند که همه مردم حضور دارند!!! بنابراین حضور داشتن در این شبکه‌های دیجیتالی به هر شکلی منطقی به نظر می‌رسد. این کار اصولا فرصت ارتباط و تعامل با مشتریان فعلی و مشتریان آینده و یا بالقوه را برای شما فراهم می‌آورد. اما در واقع مسئله این است که تنها حضور داشتن در این محیط‌ها کفایت نمی‌کند و شما برای داشتن تعاملی سودمند و دوجانبه باید برند خود را واجد شرایط و صفات انسانی کنید.

به عبارتی باید یک رویکرد مبتنی بر رفتار اجتماعی و انسانی نسبت به بازاریابی اتخاذ کنید تا قادر به برقراری ارتباط با خریداران امروزی باشید. همان‌طور که حتما تاکنون متوجه شده‌اید دوره داشتن رویکرد فروش محور یا محصول محور نسبت به بازاریابی گذشته است و به‌زودی دوره‌ای فرا خواهد رسید که دیگر مثل اکنون داشتن ارتباط اجتماعی با مشتریان به شما موقعیتی برتر نسبت به رقبا نمی‌دهد، بلکه نداشتن آن باعث نابودی برند شما خواهد شد.

به‌عنوان یک بازاریاب باید بدانید که در فن‌آوری مورداستفاده در دوره کنونی شما هرگز با داشتن یک رویکرد انسانی به خطا نخواهید رفت. خریداران امروزی رفتاری بسیار پیچیده‌تر ازآنچه که شرکت‌ها قبلا از آنها می‌شناختند دارند، چراکه امروز تنها با چند کلیک ساده مشتریان شما قادر به کسب هر نوع اطلاعات موردنیاز خودشان می‌باشند، بنابراین شما دیگر قادر به دست انداختن آنها نیستید.

برای هویت دادن به برند ، شما باید اطمینان داشته باشید که مشتریان شما قادر به احساس یک عنصر و عضو انسانی در پشت تشکیلات مکانیکی فروش و بازاریابی شما باشند. این احساس زمانی در آنها ایجاد می‌شود که آنها قادر به برقراری ارتباطی دوسویه با شما باشند و از طرف شما پاسخ مناسب دریافت کنند. این کار موجب رضایت بیشتر مشتری، تعامل بیشتر و بازخورد فوری می‌شود و در صورت اجرا صحیح موفقیت شرکت شمارا تضمین می‌کنند.

صدای انسانی برند در هویت دادن به برند چه نقشی دارد؟

برای هویت دادن به برند اولین و مهم‌ترین چیزی که به آن نیاز دارید تولید محتوایی است که از طریق آن قادر به برقراری ارتباط با مشتریان آن باشید. آنها همیشه در پی کسب اطلاعات در رابطه با ارتباط آنها با روندهای جدید، اخبار، گجت ها، مدها و . . . می‌باشند. اگر فراهم آوردن این دست از اطلاعات برای شما منطقی به نظر می‌رسد و تصور می‌کنید که تعامل این چنینی، کانال‌ها و درهای جدیدی را به روی شما باز می‌کند، پس قدم اول را بردارید و فراهم آورنده این اطلاعات برای مشتریان و مخاطبین خودتان باشید. می‌توانید از طریق طوفان فکری بررسی کنید که شکل و قالب این ارتباط انسانی به چه صورت باید باشد؟ این صدا، صدای چه کسی باید باشد؟ آن فرد چگونه باید قادر به برقراری ارتباط با مخاطبین و مشتریان شما باشد؟ اینها همگی جزء سوالاتی است که در زمان ایجاد هویت برند و هدایت آن به آنها پرداخته شود؟

ازجمله موارد مهم و قابل‌توجه مثلاً برخورد کردن با یک مشتری ناراضی است!!! دراین‌بین باید وارد این مقوله شده و به مسائلی که موجب نگرانی و ناراحتی وی شده سریعاً پاسخ دهید. اگر به مسئله وی در یک بازه زمانی مناسب رسیدگی نکنید، ممکن است پس از چندی متوجه شوید که اثر پروانه به ضرر شما و کسب‌وکار شما شروع به فعالیت می‌کند.

 

 

15 اردیبشهت 1395   |   1510 بازدید