هفت اصل که شما را وادار می کند نگرشی متفاوت به کسب و کار خود داشته باشید.
این مقاله بر گرفته از کتاب اسرار نوآوری های استیو جابز از انتشارات نسل نواندیش، به نوشته کارماین گالو و ترجمه سعید جعفری است.سعی کرده ایم بصورت خلاصه مهم ترین مطالب این کتاب را به شما ارائه دهیم.
آن چیزی که امروز در جامعه نیاز داریم فرزندان و جوانانی نه تنها نابغه بلکه علاقه مند به نوآوری و کارآفرینی است. اگر کمی دقت کنید سال سختی را در کسب و کار پیش رو داریم، کسب و کارهای بسیاری رو به رکود گذاشته اند و آمارها رشد منفی در تولید کشور را اعلام می کنند.
بنظر می رسد باید چاره ای اندیشید و دست روی دست ننهاد و منتظر هیچ نهاد و ارگانی برای حمایت از خود نباشیم. بیاییم برای یک تغییر بنیادین در زندگی مان، از خودمان شروع کنیم. میکل آنژ در جمله ای زیبا بیان می کند: « خطر بزرگ تر برای بیشتر ما این نیست که هدف خیلی بزرگی را در نظر بگیریم و موفق عمل نکنیم، خطر بزرگ تر این است که هدف خود را خیلی پایین انتخاب کنیم و به آن برسیم »
تجربه نشان داده است که بسیاری از شرکت ها در شرایط بحران و رکود اقتصادی نوآوری هایی به خرج داده اند که نه فقط آن ها را از آن بحران نجات داده بلکه برای چند دهه رشد مداوم سوددهی را برای آنها به ارمغان آورده است. در حقیقت بنظر می رسد که تنش، اضطراب و استرس و فشار روانی، روش هایی طبیعی هستند که انسان را وادار به پیدا کردن راهی نو برای رسیدن به آرامش می کند. این شرایط در انسان نیرویی به وجود می آورد که جادو می کند.
نوآوری اغلب با اختراع اشتباه گرفته می شود. هر دو مفهوم مکمل یکدیگرند اما با هم تفاوت دارند. اختراع به معنی طراحی، به وجود آوردن و ساخت محصولات جدید است و نوآوری با ایده های خلاقانه آغاز می شود که در نهایت به اختراع ها، خدمات و … تبدیل می شوند. همه نمی توانند مخترع باشند ولی همه می توانند نوآور باشند.
در این کتاب و مقاله سعی شده است که اصولی از استیو جابز را آشکار سازیم که وی را به سوی خلق ایده های بی حد و مرز سوق داده است که در نهایت جهان را دگرگون ساخت.
تنها سه درصد از مردم خود را متعهد به طراحی زندگی رویایی خود می کنند. بیشتر مردم وقت خود را صرف برنامه ریزی برای انجام امور روزمره خود می کنند تا این که برنامه ریزی برای آینده خود.
اعتقاد دارم که تکرار تجارب استیو جابز در کسب و کار و زندگی شما امکان پذیر است چرا که او نیز همانند ما یک انسان است. اگر بخوبی ۷ اصلی که او اعتقاد داشت را درک کنیم به همان موفقیت های او می رسیم.
اصل اول: کاری را انجام دهید که دقیقا عاشق آن هستید.
بسیاری از ما در روز کارهایی انجام می دهیم که هیچ علاقه ای به آن نداریم و صرفا برای گذران زندگی به آنها تن داده ایم.
اصل دوم: در این دنیا اثری ماندگار از خود بر جای بگذارید.
کاری کنید که منحصر به شما باشد و شما خود آن را خلق کرده اید و اثر آن در دنیا دیده می شود.
اصل سوم: مغز خود را به کار بیاندازید.
نوآوری بدون خلاقیت وجود ندارد.
اصل چهارم: رویاهایتان را بفروشید و نه محصول تان را.
برای جابز کسانی که محصولات اپل را خریداری می کنند مشتری نیستند بلکه افرادی هستند که رویا دارند و بلند پروازند.
اصل پنجم: به هزار چیز نه بگویید.
محصولات و خدماتی با کاربردی بسیار ساده تولید کنید. مشتریان باید به راحتی از محصولات و خدمات تان استفاده کنند.
اصل ششم: تجربه های عالی را خلق کنید.
محصولات و خدمات شما باید ارتباطی عمیق با مشتریان تان برقرار کنند.
اصل هفتم: پیغام خود را از بر باشید.
شما باید بتوانید محصولات و خدمات تان را به گونه ای هنرمندانه به مردم معرفی نمایید و آن ها را به استفاده از آن ها تحریک کنید.
12 مهر 1395 | 1423 بازدید