در بازاریابی چگونه به مشتری غیر حضوری بفروشیم؟
امروزه به دلیل افزایش سطح ارتباطات تعداد مشتری غیر حضوری درهر کسب و کاری رو به زیاد شدن است. تقریباً میتوان گفت که از هر نقطهای در دنیا قادر به سفارش گرفتن و فروش محصولات و بازاریابی خودمان هستیم و حتی میتوانیم آن را از طریق گوشیهای تلفن همراه خودمان هم انجام دهیم. حتی میتوانیم از این طریق اقدام به باز کردن بازارهایی بکنیم که قبل از وجود داشتن کامپیوترها، ایمیل و گوشیهای همراه اصلاً وجود نداشتند. هرچند که نکات منفی در رابطه با فنآوری که ما را در هر لحظهای در دسترس مخاطب قرار میدهد هم وجود دارد، اما چشمانداز در اختیار داشتن مشتریان بالقوه هیجانانگیز است. اما باید به این نکته هم توجه داشت که برخی از برقراری ارتباط با مشتری یا فروشندهای که قادر به ارتباط رو در رو نیستند، همواره ترس دارند. اگر با کسی ارتباط کاری دارید –یا قصد چنین ارتباطی را دارید– که در یک شهر یا کشور دیگر است، اصولا مواردی وجود دارد که از طریق آن ها میتوانید ترس وی نسبت به این فاصله و ندیدن خودتان را از بین ببرید.
با مشتری غیر حضوری در رابطه با موقعیت جغرافیایی خود صادق باشید
به منظور مدیریت کردن انتظارات اجازه دهید تا تمامی مشتریان بالقوه شما از پیش به خوبی بدانند که موقعیت جغرافیایی که در آن حضور دارید در کجا واقع شده است. از این طریق به آن ها به خوبی می فهمانید که در طی این رابطه کاری ملاقات رو در رو به هیچ وجه ممکن نیست و این که تماس ساعت 10 صبح آن ها ممکن است توسط شما یا فرد دیگر پاسخ داده نشود، چرا که ساعت 10 صبح آن ها، در حقیقت ساعت 5 صبح شماست. البته اغلب بسته به حوزه و صنعت خاصی که در آن حضور دارید، مخاطب شما تحقیقاتی را در مورد شما میکند و این موجب اطلاع داشتن وی از این موضوع میشود، اما صادق بودن و اشاره مستقیم داشتن به آن از ابتدا نتیجه مثبتی برای شما خواهد داشت.
زمانی برای ارتباط چهره به چهره با مشتری غیر حضوری اختصاص دهید
صبر کنید!!! منظور من از اشاره کردن به نکته بالا کاملاً واضح و مشخص بود. خوشبختانه، فنآوریهایی از قبیل اسکایپ و … داشتن جلسات زنده و چهره به چهره را حتی در صورت عدم حضور فیزیکی شما در یک اتاق ممکن ساخته است. پس استفاده از این فنآوری یا پیشنهاد ممکن بودن چنین گزینهای در صورت نیاز را حتما به اطلاع مخاطب خود برسانید و همواره برای چنین ارتباطی از آمادگی فنی لازم برخوردار باشید. در صورت استفاده از ارتباط ویدئویی اسکایپ توجه داشته باشید که اگر اصولا در جلسات کاری خود با یک تیشرت و شلوار و معمولی ظاهر نمیشوید؛ پس برای یک جلسه مجازی از طریق اسکایپ نباید چنین لباسی بر تن داشته باشید.
باید بهگونهای موفقیت قبلی خود را از راه دور به مشتری غیر حضوری اثبات کنید
هر زمانی که ارتباطی را با یک مشتری جدید آغاز میکنید، همواره با منابع کافی برای معرفی مشتریان راضی گذشته خود به مشتری بالقوه جدید را در اختیار داشته باشید، خصوصاً اگر طرف مقابل شما یک فرد مستقل نیست و به نمایندگی از یک شرکت بزرگ با شما وارد یک ارتباط شده است. حتما از آن ها بخواهید تا با یکی از مشتریان راضی شما که البته آن هم در فاصله زیادی قرار دارد، ارتباط برقرار کنند، تا از این طریق به موفقیتآمیز بودن و ممکن بودن این ارتباط تجاری از راه دور باور پیدا کنند.
باید به مشتری غیر حضوری پاسخگو باشید
توجه داشته باشید که این نکته بسیار حائز اهمیت است، خواه مشتری شما فاصلهای به اندازه یک خیابان از شما داشته باشد یا این که در آن طرف قارهای باشد که کشور شما در آن واقعشده است. همواره باید اطلاعرسانیهای کافی در رابطه با پیشرفت کار در اختیار آن ها قرار دهید و توجه داشته باشید که تماسهای تلفنی آن ها و ایمیلهای رسیده از طرف آن ها همه و همه در یک بازه زمانی منطقی از طرف شما پاسخ داده شوند.
در صورت نیاز برنامه زمانی خود را با مشتری غیر حضوری تطبیق دهید.
ساعت 9 صبح تا 5 عصر شما ممکن است با ساعت 9 صبح تا 5 عصر آن ها متفاوت باشد. به همین دلیل هر از چند گاهی نیاز دارید تا برنامه کاری و زمانی خود را به گونه ای تنظیم کنید که در طی ساعت کاری و فعالیت آن ها در دسترس آن ها قرار داشته باشید، حتی اگر ساعت طبیعی کار و فعالیت آن ها به صورتی است که در حالت نرمال شما در آن ساعت خواب هستید. در حالی که هیچ نیاز به در دسترس بودن شما در هر روز هفته و به صورت 24 ساعته نیست، اما توصیه میشود چنین رویکردی را برای یک یا دو بار در ماه اتخاذ نمایید.
اگر این موارد را به خویی رعایت نمایید، مشتری شما هرگز احساس داشتن فاصله از شما را نمیکند. چرا که امروزه با وجود دنیای گستردهای که در اختیار داریم اما ابزار و امکانات خاصی برای پوشش دادن و کوتاه کردن این فاصله وجود دارد و هر روز بر تعداد این تصویر افزوده میشود.
9 آبان 1395 | 1553 بازدید