گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

در این مقاله سعی کرده ایم یکسری از اطلاعات اولیه در مورد شبکه های کامپیوتری را برای شما توضیح بدهیم تا دیدی کلی از شبکه های کامپیوتری داشته باشید. تعریف شبکه : به مجموعه ایدو یا...

شبکه های کامپیوتری چیست

  net  

در این مقاله سعی کرده ایم یکسری از اطلاعات اولیه در مورد شبکه های کامپیوتری را برای شما توضیح بدهیم تا دیدی کلی از شبکه های کامپیوتری داشته باشید.

تعریف شبکه :

به مجموعه ای دو یا چند کامپیوتر که بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند و بتوانند منابع خود را در اختیار دیگری قرار دهند شبکه گفته می شود.این منابع را میتوان به دسترسی به فایل ها ,چاپگر ها  و CD و …. نام برد و همچنین انتقال داده هایی همچون voice , video نام برد.

حال که با تعریف شبکه های کامپیوتری آشنا شده ایم به تاریخچه پیدایش شبکه های کامپیوتری می پردازیم و علت پیدایش آن را درک خواهیم کرد.

تاریخچه شبکه های کامپیوتری:

در سال ۱9۵۷ که شوروی سابق برای اولین بار نخستین ماهواره را به فضا پرتاب کرد در زمانی بود که رقابت تسلیحاتی بین دو ابر قدرت آن زمان وجود داشت به همین دلیل وزارت دفاع آمریکا برای انجام اقدام متناسب با این پرتاب ماهواره دستور ایجاد آژانس پروژه تحقیقاتی پیشرفته یا آرپا(ARPA) تاسیس کرد.یکی از مهم ترین پروژه های آن تامین ارتباطات در زمان جنگ جهانی احتمالی بود.در این زمان تحقیقات زیادی برای اتصال کامپیوتر ها به یکدیگر بود. بدلیل اهمیت این موضوع آژانس آرپا منابع مالی این پروژه را در دانشگاه MIT بعهده گرفت. در نهایت در سال ۱۹۶۰ اولین شبکه های کامپیوتری که دو کامپیوتر آن در دانشگاه MIT و یکی در دانشگاه استنفورد و دیگری در دانشگاه کالیفرنیا ایجاد شد.

در سال ۱۹۷۰ شرکت صاحب نام زیراکس یک مرکز تحقیقاتی به نام (PARC) را ایجاد کرد که به تحقیقات در زمینه شبکه ای کامپیوتری پرداخت.در این سال ها شبکه آرپانت فقط به امور نظامی اختصاص داشت اما در سال ۱۹۷۲به عموم معرفی شد و در همین سال نخستین نامه الکترونیکی از طریق شبکه منتقل شد.

حال که هم تعریف شبکه را می دانیم و از تاریخچه پیدایش آن آگاه شدیم سوالی ایجاد می شود که پاسخ به آن بسیار مهم است و آن سوال این است که دلایل استفاده ما از شبکه چیست؟

دلایل استفاده از شبکه:

۱-استفاده از منابع یکدیگر:

استفاده از منابع اطلاعاتی بدون توجه به موقعیت های جغرافیایی هر یک از منابع.

۲-کاهش هزینه ها :

متمرکز کردن  منابع اطلاعاتی بجای پخش آن در بخش های مختلف و استفاده اختصاصی هر کاربر در یک سازمان کاهش هزینه را به همراه دارد.

۳-قابلیت اعتماد:

منظور از قابلیت اعتماد این است که در این شبکه این قابلیت وجود دارد که از اطلاعات خود نسخه دوم یا پشتیبان و یا Back Up  بگیرد تا در صورت بروز اتفاق احتمالی منابع اطلاعاتی خود را از دست ندهیم.

۴-کاهش زمان در انتقال منابع اطلاعاتی:

هدف اصلی ایجاد شبکه برقراری ارتباط کاربران از راه دور می باشد که باعث می شود انتقال اطلاعات سریع و بدون توجه به موقعیت جغرافیایی صورت بپذیرد که کاهش زمان را نسبت به روش سنتی دارد.

۵-ارتباطات:

کاربران می توانند از طریق ایمیل و یا دیگر سیستم های انتقال اطلاعات با یکدیگر در تماس باشند و حتی امکان انتقال فایل نیز برای آنها وجود دارد.

۶-به روز رسانی اطلاعات:

زمانی که ما از شبکه استفاده می کنیم به روز کردن اطلاعات و برنامه ها آسان تر می باشد.

یکی از مهترین فاکتور هایی که برای پیاده سازی شبکه ای کامپیوتری باید به آن توجه کرد آن است که شبکه ما در چه وسعتی است زیرا به استفاده از نوع وسعت کاری ما نوع تجهیزات و نوع توپولوژی شبکه و استفاده از تکنولوژی خاص را انتخاب میکنیم.

 

انواع شبکه از نظر وسعت:

۱-شبکه های (LAN (Local Area Network

به شبکه هایی گفته میشود که از لحاظ فیزیکی محدود هستند مثل شبکه های داخل یک ساختمان.

   lan_79   

۲-شبکه های (WAN (Wide Area Network

از اتصال چندین شبکه ای محلی یا LAN به وجود می آید.این نوع شبکه ها از نظر جغرافیایی محدود نیستند مانند اینترنت.

بطور مثالایجاد ارتباط بین شعبات بانک در نقاظ مختلف کشور از طریق بستر های مخابراتی یا اینترنت.

 wan  

۳-شبکه های (MAN (Metropolitan Area Network

به شبکه هایی گفته می شود که از نظر وسعت جغرافیایی از شبکه های  LAN بزرگتر هستند در حدود شهری قرار می گیرند.

  man 

۴-شبکه های(CAN (Campus Area Network

نام دیگر آن شبکه های شهرکی نیز می باشد بدین صورت که حوزه جغرافیایی آن در حدود شهرک می باشد. بطور مثال برای ساختمان های نزدیک هم مثل دانشگاه .

 

پارامتر های موجود در شبکه:

۱-سرور(Server):به کامپیوتری گفته می شود که سرویس در اختیار کامپیوتر های دیگر قرار می دهد.

۲-سرویس گیرنده(Client):کامپیوتری که از سرویس موجود در شبکه استفاده می کند.

۳-رسانه(Media):شامل تمام وسایل ارتباطی و کابل ها می باشد.

۴-ایستگاه کاری(Workstation):به تمامی کامپیوتر هایی که در شبکه وجود دارند گفته می شود.

 

 

19 اسفند 1396   |   1969 بازدید