گلستانه ارقام پارسیان|های‌تک

آلرژی‌های غذایی در سالهای اخیر بشدت افزایش یافته است. به گفته‌ی موسسه آموزشی و تحقیقاتی آلرژی غذایی، حدود ۱۵ میلیون نفر تنها در ایالات متحده، حداقل به یک ماده‌ غذایی،...

نکته های مهم درباره آلرژی های غذایی

5585


آلرژی‌های غذایی در سالهای اخیر بشدت افزایش یافته است. به گفته‌ی موسسه آموزشی و تحقیقاتی آلرژی غذایی، حدود ۱۵ میلیون نفر تنها در ایالات متحده، حداقل به یک ماده‌ غذایی، آلرژی دارند.

این مسئله در مورد بچه‌ها بدتر است، از هر ۱۳ کودک، یک نفر به بعضی از غذاها حساسیت دارد که معمولا شیر، تخم مرغ یا سویا است.

آلرژیهای غذایی، هرساله باعث مراجعه دویست هزار نفر به مراکز اورژانس می‌شود، و به گفته‌ی مراکز کنترل بیماری‌های ایالات متحده، آلرژی‌های غذایی در کودکان، باعث بیش از سیصد هزار ویزیت سرپایی می‌گردد. حالا که با این حقایق آشنا شدید،

این مقاله را بخوانید تا از ۱۰ حقیقت جالب در مورد آلرژی‌های غذایی، مطلع شوید.

 

۱. هشت ماده‌ی غذایی که باعث بیشترین آلرژی می‌شوند

هشت ماده غذایی شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، سویا، ماهی، صدف، آجیل درختی، و گندم، عامل ۹۰ درصد از تمام آلرژی‌های غذایی هستند.

آلرژی‌های غذایی، بزرگسالان و کودکان تمام نژادها و اقوام را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند نسبت به هر ماده‌ی غذایی و در هر سنی ایجاد شود.

روچی گوپتا، محقق آلرژی‌های غذایی می‌گوید: مردم می‌توانند نسبت به هر چیزی آلرژی پیدا کنند، و ما شاهد افزایش تعداد آلرژی‌هایی هستیم که در بزرگسالی آغاز می‌شوند، مخصوصا نسبت به صدف و آجیل.

هر آلرژی بطور بالقوه می‌تواند زندگی را تهدید کند. یک آلرژی واقعی، می‌تواند باعث واکنش فوری و مرگبار شود. گوپتا می‌گوید تحقیقات او نشان می‌دهد که آلرژی‌های غذایی در میان کودکان و بزرگسالان در مناطق شهری بیشتر است.

 

۲. آلرژی‌های غذایی در حال افزایشند.

آلرژی‌های غذایی در حال افزایش هستند، و تنها ساکنان ایالات متحده تحت تاثیر آن قرار نمی‌گیرند. مطالعات اخیر در اروپا نشان می‌دهد که آلرژی‌های غذایی در اروپا و سراسر جهان در حال افزایش است.

با توجه به مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری انجام شده است، بین سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۱۱، تعداد کودکان آمریکایی که آلرژی غذایی دارند، بدون هیچ علت مشخصی ۵۰ درصد افزایش یافته است!

بعلاوه، مطالعه‌ای که در نسخه ژوئن سال ۲۰۱۱ در مجله «طب کودکان» منتشر شد، نشان داد که نزدیک به ۴۰ درصد از کودکان مبتلا به آلرژی‌های غذایی، یک واکنش شدید یا تهدید کننده‌ی زندگی را تجربه کرده‌اند و حدود ۳۰ درصد، چندین آلرژی غذایی دارند.

در اروپا هم، بستری شدن در بیمارستان بخاطر واکنش‌های شدید در ۱۰ سال گذشته، بطور چشمگیری افزایش یافته است.

 

۳. آلرژی با عدم تحمل ماده‌ی غذایی تفاوت دارد

آلرژی‌های غذایی، سیستم ایمنی بدن را درگیر می‌کنند، در حالیکه عدم تحمل مواد غذایی بطور کلی پاسخ‌های دستگاه گوارش هستند.

راجر کلمن، رئیس سابق موسسه تکنسین‌های غذایی می‌گوید: مصرف کننده‌های معمولی باید تفاوت بین آلرژی و عدم تحمل ماده‌ی غذایی را درک کنند. مصرف کنندگان اغلب فکر می‌کنند که هر واکنش نامطلوبی، یک آلرژی است، اما اینطور نیست.

ماهیت واقعی آلرژی نمی‌تواند اغراق آمیز باشد. علائم یک واکنش آلرژیک، شامل کهیر، درد معده، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، خس خس، مشکل در بلع، تورم زبان و لب‌ها و ضعیف شدن نبض است.

در مقابل، واکنش به عدم تحمل مواد غذایی شامل درد معده، اسهال، سوزش سر دل، سر درد، و نفخ می‌باشد.

 

۴. تست‌های آلرژی، کاملا بدون خطا نیستند

به گفته‌ی دکتر جیمز سابتل که یک متخصص آلرژی در کنتاکی است، یک تست مثبت خون یا پوست، لزوما به معنای آن نیست که بیمار، یک واکنش حساسیتی خواهد داشت.

سابتل می‌گوید که او اغلب تست چالش را انجام می‌دهد و به بیمارانش، غذاهایی که ظاهرا به آنها حساسیت دارند می‌دهد.

او اضافه می‌کند: آنها اغلب هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند. به همین دلیل، مراجعه به یک پزشک متخصص آلرژی برای تایید و تشخیص یک مشکل بالقوه‌ی جدی، مهم است.

به گفته‌ی دکتر سابتل، این تفکر، اضافه کردن مواد غذایی آلرژی‌زای معروف به رژیم غذایی کودکان را تغییر داده است.

در حالیکه در گذشته به پدران و مادران توصیه می‌شد که برای دادن شیر گاو به کودک تا ۱۲ ماهگی، تخم مرغ تا ۲ سالگی، بادام زمینی، آجیل درختی و ماهی تا ۳ سالگی صبر کنند، تفکر فعلی بین پزشکان و دانشمندان این است که استفاده‌ی زودتر از این مواد غذایی می‌تواند از ایجاد آلرژی جلوگیری کند.

برای حمایت از این مسئله در سال ۲۰۱۲ توسط آکادمی آسم، آلرژی، و ایمونولوژی آمریکا دستورالعمل‌هایی جدید منتشر شده است، پس والدین بمنظور تهیه‌ی یک برنامه‌ی شخصی برای فرزندانشان، باید با پزشکشان مشورت کنند.

 

۵. بیشتر مردم به بادام زمینی آلرژی دارند

تعداد رو به رشد کودکان و بزرگسالانی که از آلرژی به بادام زمینی رنج می‌برند، دانشمندان را سر در گم کرده است. تحقیقات نشان می‌دهد تعداد کودکانی که با آلرژی نسبت به بادام زمینی زندگی می‌کنند، ظاهرا بین سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۰۸ سه برابر شده است، اما علت دقیق آن مشخص نیست.

یک تئوری، «فرضیه‌ی بهداشت» است که نشان می‌دهد «زندگی سالم» و استفاده از داروها برای درمان عفونت، ممکن است سیستم ایمنی بدن ما را نسبت به حمله‌ی پروتئین‌های مواد غذایی، حساس‌تر کند.

تئوری دیگر که مخصوص بادام زمینی است، می‌گوید روش بو دادن بادام زمینی بجای جوشاندن آن، ممکن است باعث گردد که بیشتر منجر به آلرژی شوند. در نتیجه محققان در حال تولید یک نوع بادام زمینی غیر آلرژی زا هستند.

تا زمانیکه آن محصول آماده شود، افرادی که نسبت به بادام زمینی حساسیت دارند باید بسیار مراقب باشند، زیرا بادام زمینی در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

۶. آلرژی‌های غذایی کودکان، می‌تواند با بزرگتر شدنشان برطرف شود

برای میلیون‌ها کودکی که از آلرژی‌های غذایی رنج می‌برند، روزنه‌ی امیدی وجود دارد.

یک بررسی تازه روی حدود چهل هزار کودک در سراسر جهان، نشان داده که آلرژی‌های غذایی نزدیک به ۲۷ درصد از آنها، در حدود ۵ سالگی برطرف شده است. روچی گوپتا محقق آلرژی غذایی این بررسی را انجام داد، و این نتایج را در نسخه‌ی ژوئن ۲۰۱۱ «طب کودکان» منتشر کرد.

گوپتا می‌گوید: ۴۰ درصد از افراد مورد بررسی، یک واکنش شدید را تجربه کردند. در میان یافته‌های او مشخص شد که هر چه اولین واکنش آلرژیک یک کودک به یک ماده غذایی خاص، زودتر اتفاق بیفتد، بیشتر احتمال دارد که با بزرگتر شدن او، این آلرژی برطرف شود.

گوپتا همچنین متوجه شد که احتمال برطرف شدن آلرژی پسرها با بزرگتر شدن، بیشتر از دخترهاست.

 

۷. اپی نفرین در مقابل آنتی هیستامین‌ها

بر طبق تحقیقات بنیاد آسم و آلرژی آمریکا، آنا فیلاکسی، مرگبارترین واکنش آلرژیک می‌باشد که از هر ۵۰ آمریکایی، برای یک نفر اتفاق می‌افتد. حال با وجود این تعداد بالا، مطالعه نشان می‌دهد که ۱۱ درصد از افراد مبتلا، از اپی نفرین استفاده می‌کردند.

دکتر مایکل پیستاینر متخصص آلرژی کودکان در بوستون می‌گوید: اپی نفرین، یک انتخاب درمانی برای آنا فیلاکسی است.

با این حال مردم اغلب برای اولین بار از آنتی هیستامین استفاده می‌کنند. به گفته‌ی دکتر پیستاینر، واکنش‌های آلرژیک شدید، اغلب مشخص نمی‌شوند و فورا هم درمان می‌شوند.

او می‌افزاید: برای شروع درمان آنا فیلاکسی، هر چه بیشتر صبر کنید، می‌تواند بیشتر پیشرفت کند و خطرناک‌تر شود.

 

۸. در بسیاری از مواقع، واکنش‌های آلرژیک اتفاق می‌افتد

بسیاری از مردم اینگونه می‌پندارند که وقتی یکبار از تزریق کننده‌ی خودکار اپی نفرین استفاده می‌کنند و احساس بهتری پیدا می‌کنند، عارضه‌ی آلرژیک آنها تمام می‌شود و به هیچ درمان پزشکی دیگری نیاز ندارند، اما به گفته‌ی دکتر جون لو، متخصص آلرژی در استاکتون کالیفرنیا، این می‌تواند یک اشتباه مرگبار باشد:

یک پاسخ تاخیری وجود دارد که ممکن است چندین ساعت بعد از عارضه‌ی اولیه، اتفاق بیفتد و اغلب می‌تواند زندگی شخص را تهدید کند، بخصوص اگر بیمار، تزریق کننده‌ی خودکار اپی نفرین اضافی نداشته باشد.

درست نیست فکر کنید بعد از عارضه‌ی اولیه، وضعیت کاملا نرمال است. افراد مبتلا به آلرژی‌های غذایی باید همیشه بیش از یک تزریق کننده‌ی خودکار اپی نفرین، همراه خود داشته باشند.

 

زیرا تاثیرات آن، ممکن است پس از چند دقیقه کمتر شود. دوز دوم در مواردی که شخص بلافاصله به تزریق پاسخ نمی‌دهد، می‌تواند ضروری باشد.

 

۹. رستوران‌هایی هستند که برای افراد مبتلا به آلرژی غذا تهیه می‌کنند

این روزها، رستوران‌ها از آلرژی‌های غذایی، بیشتر آگاه هستند. آنها به کارکنانشان آموزش می‌دهند و برای کسانی که آلرژی یا عدم تحمل گلوکز دارند، از روش‌های مختلف آشپزی استفاده می‌کنند.

 

راجر کلمن می‌گوید: رستوران‌ها این مسئله را بسیار جدی قلمداد می‌کنند. بعنوان مثال: برای سرخ کردن ماهی، مرغ، و گوشت گاو، از ظروف مختلفی استفاده می‌کنند تا خطر انتقال باکتری‌ها و میکروب‌ها از مواد غذایی مختلف به یکدیگر جلوگیری شود.

وب سایت‌های مختلفی وجود دارند که دارای لیست رستوران‌های زنجیره‌ای مناسب افراد مبتلا به آلرژی هستند، بنابراین می‌توانند به شما در پیدا کردن غذای مناسب کمک کنند. به یاد داشته باشید که پیش خدمت رستوران را از هر نوع آلرژی که دارید، مطلع کنید.

۱۰. شما عدم تحمل گلوکز دارید، نه آلرژی

به گفته‌ی مارک اسپیگلر، معاون آموزشی در موسسه‌ی تحقیقاتی و آموزشی آلرژی غذایی، بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که به گلوتن آلرژی دارند، اما این یک حساسیت غذایی است نه آلرژی.

بیماری سلیاک که توسط گلوتن ایجاد می‌شود، یک بیماری خود ایمنی ژنتیکی است که به روده‌ی کوچک آسیب می‌رساند و جذب مواد مغذی را برای بدن، دشوار می‌سازد.

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، دارای مشکل هضم گلوتن هستند و از بیماری سلیاک رنج می‌برند. در مقابل، یک آلرژی غذایی، نتیجه‌ی واکنش افراطی بدن به پروتئین موجود در مواد غذایی است.

با اینکه بیماری سلیاک، تهدیدی برای زندگی نیست اما اگر درمان نشود می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی گردد.

 

 

21 خرداد 1394   |   1939 بازدید